Sport

PSV Eindhoven poate reveni in R. Moldova

Recent, Uniunea Europeana de Fotbal (UEFA) a stabilit prin tragere la sorti programul turului trei preliminar in Liga Campionilor Europeni, precum si in noul turneu intercluburi – Europa League.Deja mai multi ani la rand in competitia campionilor suntem reprezentati de Sheriff Tiraspol.

Dupa ce au invins in meciul-tur din deplasare formatia finlandeza Inter Turku (1-0) in al doilea tur preliminar, tiraspolenii au prima sansa la calificare si dupa meciul de raspuns de joi de la Tiraspol. In turul trei, invingatoarea acestei duble manse se va confrunta cu formatia ceha Slavia Praga.

Daca Sheriff va parasi competitia in turul trei, atunci campioana R. Moldova va fi inscrisa in meciurile preliminare din Europa League.Actualmente in acest turneu evolueaza alte trei formatii moldovenesti: Dacia Chisinau, Iskra-Stal Rabnita si Zimbru Chisinau. Invingatoarea dintre Dacia si Zilina (Slovacia) va juca in turul trei preliminar al competitiei Europa League cu formatia Hajduk Split din Croatia. „Lupii galbeni” au sanse minime de a se califica dupa ce au cedat in deplasare, saptamana trecuta, cu scorul 0-2.
Daca vor trece de bulgarii lui Cerno More Varna, nistrenii de la Iskra-Stal vor readuce in R. Moldova galonata formatie olandeza PSV Eindhoven. In meciul-tur din Varna, echipa lui Vlad Goian a cedat cu 0-1.
Un adversar relativ usor va avea Zimbru, daca va invinge formatia lusitana Pacos de Ferreira. Invingatoarea acestei perechi va infrunta castigatoarea dintre Bnei Yehuda (Israel) si Dinaburg (Letonia). Pe o ploaie torentiala, Zimbru a terminat primul meci, de pe teren propriu, cu scorul de 0-0.De remarcat ca Hajduk si PSV Eindhoven au mai jucat in R. Moldova, in dispute de Cupa UEFA, cu Zimbru Chisinau.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *