Actualitate

Puneti Declaratia la loc!

Ultimele referinte ale liderilor comunisti cu privire la soarta Declaratiei de Independenta a Republicii Moldova demonstreaza ca ei au pus la cale o tentativa de a lichida documentul care a consfintit ruperea noastra de imperiul sovietic, dar se cam tem sa o faca. Pentru ca prea s-au incalcit in propriile ipoteze…

Uzurpatorul Voronin declara, de exemplu, ca la 7 aprilie ar fi ars 80% din Arhiva Parlamentului, unde se afla si originalul Declaratiei, iar copia documentului este intreaga si se afla la Presedintie. Anterior, aventurierul politic Mark Tkaciuk tipa ca Declaratia se afla la Bucuresti. Deunazi, vicepresedintele parlamentului dizolvat anunta presa ca Declaratia de Independenta „poate fi recuperata in cinci minute”. Daca „a recupera” inseamna „a dobandi din nou; a recastiga”, trebuie sa intelegem, din spusele lui Vladimir ?urcan, ca documentul nici nu a ars, nici nu a fost rapit de „ocupantii romani”, ci este intact si se afla bine mersi pe undeva pe aproape?..
Si acum stau si ma gandesc: oare nu cumva ?urcan, cel care a fost filmat ca dadea indicatii tinerilor cum sa arboreze pe Presedintie drapelul Romaniei, a mai avut la indemana un grup special care ca „ciordeasca” si Declaratia de Independenta, ca mai apoi Voronin sa dea vina pe tinerii protestatari? Ca prea se leaga una de alta. Daca a pus la cale „provocatia” cu drapelele, de ce nu ar organiza si „disparitia” Declaratiei? Iar daca acum da asigurari presei ca documentul poate fi recuperat „in cinci minute”, i-am ruga tare frumos si pe ?urcan, si pe Tkaciuk, si pe Voronin si toata gasca lor sa nu se faca nebuni, ci sa puna Declaratia de Independenta la loc.
Pentru ca ea este a noastra, si nu a lor.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *