IT&C

Puterea comunista intimideaza presa libera

Scoaterea la concurs, contrar prevederilor Codului Audiovizualului si a Regulamentului Consiliului Coordonator al Audiovizualului, a frecventelor postului de televiziune PRO TV Chisinau si a postului de radio „Vocea Basarabiei” reprezinta inca o incercare a guvernarii comuniste de intimidare a presei libere, constata, intr-o declaratie, Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Formatiunea considera ca frecventele postului PRO TV Chisinau au fost scoase la concurs in pofida faptului ca dosarul initiat de postul respectiv impotriva CCA pentru neprelungirea de drept a licentei de emisie se afla pe rol la Curtea Suprema de Justitie, iar la Curtea Constitutionala este depusa sesizarea privind constitutionalitatea unor prevederi ale Regulamentului CCA. „Toate aceste actiuni ale comunistilor urmaresc suprimarea independentei presei ca principiu de baza al functionarii unui stat democratic si instituirea unui control total asupra spatiului informational din tara noastra”, se spune in declaratia PLDM.
 

Campania de suprimare a libertatii presei, prin care au fost supuse intimidarilor si presiunilor posturile de televiziune PRO TV Chisinau si „Jurnal TV”, postul de radio „Vocea Basarabiei”, publicatiile „Jurnal de Chisinau”, TIMPUL, „Ziarul de Garda”, „Moldavskie Vedomosti” etc., a luat o noua turnura prin exercitarea presiunilor fara precedent asupra agentilor economici de a nu plasa publicitatea comerciala la institutiile de presa independente. In acest mod, guvernarea incearca sa stranguleze economic presa independenta.

O declaratie in sprijinul PRO TV a adoptat si Partidul Liberal. PL condamna tentativele repetate ale guvernarii comuniste de a inchide acest post independent, considerandu-le „drept acte antidemocratice, de o gravitate deosebita in contextul politic actual, cand R. Moldova este blamata de opinia publica internationala si de institutiile europene anume pentru incalcarea dreptului la libera exprimare si pentru lipsa pluralismului de opinie”.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *