Timpul.md

Externe 11 Mai 2020 | 19:41

Putin anunță relaxarea restricțiilor în timp ce numărul de cazuri noi de coronavirus BATE RECORDURI

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat un plan de ridicare graduală a măsurilor de carantină naţională, în ciuda faptului că numărul de cazuri noi atinge maxime record, potrivit FT.

Numărul de oameni intraţi în şomaj s-a dublat de la începutul lunii aprilie la 1,4 milioane persoane, a spus Putin într-un discurs adresat populaţiei, adăugând că „lupta împotriva pandemiei este încă în curs”.

El a anunţat că perioada de şapte săptămâni de „concediu naţional” se va finaliza marţi, însă măsurile de carantină vor rămâne în continuare.

Rusia a înregistrat un nou record al numărului de cazuri noi raportate luni, fiind a noua zi consecutivă cu peste 10.000 de cazuri.

Astfel, Rusia a devenit a treia cea mai afectată ţară din lume, după numărul de cazuri, în urma Statelor Unite şi a Spaniei – cu aproximativ 230.000 de cazuri.

„Ieşirea din regimul restricţiilor nu va fi una rapidă, ci va dura o anumită perioadă de timp. Prin urmare, începând cu data de 12 mai, la toate nivelurile, până când epidemia se va termina complet, suntem nevoiţi să menţinem atât măsuri sanitare generale, cât şi măsuri preventive suplimentare”, a spus preşedintele Vladimir Putin.Evoluția răspândirii pandemiei de covid-19 în F. Rusă, sub conducerea lui V. Putin.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus