CSI / Rusia

Putin l-a demis pe ministrul rus al Dezvoltării Economice, reţinut că ar fi luat mită de 2 milioane de dolari

Într-un comunicat, Comitetul de Investigaţii a anunţat că Ulyukayev a fost reţinut în cadrul unei anchete privind un act de corupţie la scară largă.

Procedura de reţinere a ministrului a avut loc în cadrul unei operaţiuni conduse de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), a anunţat comitetul, adăugând că oficialul riscă o pedepasă cu închisoarea de la 8 până la 15 ani şi/sau amendă.

Alexei Ulyukayev, ministrul rus al Dezvoltării Economice, a negat acuzaţiile de luare de mită, după ce a fost reţinut în cadrul anchetei, conform unei surse apropiate acestuia, citată de site-ul agenţiei Tass.

"Ulyukayev nu a recunoscut acuzaţiile ce-i sunt aduse. Acesta neagă că ar fi luat mită sau că ar fi întreprins alte acţiuni ilegale”, a afirmat sursa.

Potrivit Comitetului de Investigaţii, Ulyukayev a fost reţinut luni, fiind suspectat că ar fi primit aproximativ 1,9 milioane de euro pentru evaluarea pozitivă din partea Ministerului care a permis companiei Rosneft să achiziţioneze 50% din pachetul de acţiuni al firmei Bashneft.

Ministrul a încercat să extorcheze bani şi să ameninţe reprezentanţii Rosneft, conform purtătorului de cuvânt al companiei.

Sursele apropiate ministrului rus au spus că vor angaja un avocat pentru apărarea acestuia în cadrul procesului în care este acuzat pentru luare de mită.

Acesta este primul caz care are loc în Rusia contemporană, în care un ministru federal este reţinut în cadrul unei investigaţii. Ulyukayev deţine funcţia de ministru al Dezvoltării Economice din iunie, 2013.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dispus marţi seară demiterea din funcţie a ministrului Dezvoltării Economice, Aleksei Uliukaiev, pus sub acuzare pentru luare de mită, anunţă Kremlinul, citat de site-ul agenţiei Tass.

"Preşedintele Vladimir Putin a semnat un decret prin care dispune eliberarea din funcţie a lui Aleksei Uliukaiev, din raţiuni de pierdere a încrederii", a transmis Kremlinul.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *