Timpul.md

Actualitate 6 Aprilie 2018 | 10:47

R. Moldova urmează să primească asistență tehnică din partea Elveției pentru îmbunătățirea mediului de afaceri

Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) va acorda Republicii Moldova asistență tehnică în valoare de 50,9 milioane de franci elvețieni, în baza noii Strategii de cooperare dintre Elveția și Republica Moldova pentru anii 2018-2021.  

Strategia va fi prezentată în cadrul vizitei la Chișinău, în perioada 16-18 aprilie, a unei delegații guvernamentale din Elveția, scrie IPN.

Ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a întâlnit cu directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, Simone Giger. Ministrul și-a exprimat gratitudinea pentru dublarea volumului asistenței financiare acordate Moldovei în cadrul Strategiei de cooperare pentru anii 2014-2017, în cadrul căreia a fost oferită o asistență de peste 55 de milioane de franci elvețieni.

Simone Giger a subliniat că noua Strategie de cooperare dintre Elveția și Republica Moldova va acorda asistență pentru îmbunătățirea mediului de afaceri moldovenesc, în sensul reducerii obstacolelor de reglementare și atragerii investitorilor. Sectoarele-cheie care vor fi implicate sunt, în special, cele cu potențial de creștere a forței de muncă.

Conform datelor statistice, în Republica Moldova activează 98 de întreprinderi cu capital elvețian, în valoare de circa 434 de milioane de lei. Volumul comerțului exterior cu Confederația Elvețiană a atins cifra de 75,8 milioane de dolari. 

Sursa: ipn.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus