IT&C

Radio Moldova are un nou director

Alexandru Dorogan este noul director al postului Radio Moldova. El a fost votat in aceasta functie de catre Consiliul de Observatori (CO) al Institutiei Publice Nationale a Audiovizualului (IPNA) Compania Teleradio-Moldova (TRM) dupa ce a audiat 9 pretendenti, inscrisi la concurs.

Sedinta publica a CO a fost transmisa in direct la postul Radio Moldova Muzical.

Alexandru Dorogan este presedinte al Asociatiei Presei Electronice APEL. In anii 1991 – 1997 a fost director general Radio Moldova, vicepresedinte al Companiei de Stat Teleradio-Moldova, din 1974 pana in 1997 a lucrat la Radio Moldova. Ulterior, a activat in functia de sef al Departamentului relatii cu publicul al Primariei municipiului Chisinau, in cadrul caruia au fost create si au activat postul de radio Antena C, postul de televiziune Euro TV Chisinau, agentia de presa Info-Prim, ziarul Capitala, revista Capitala magazin si centrul editorial poligrafic Chisinau-Prim, comunica Info-Prim.

La functia de director radio au mai pretins Oleg Brega, Serghei Scanteian, Eduard Maciac, Vlad ?urcanu, Ecaterina Stratan, Ion Mazur, Alla Marin si Angela Sirbu.

Desi pentru aceeasi sedinta era planifciata si numirea directorului postului de televiziune Moldova 1, CO a amanat examinarea chestiunii, conformandu-se unei decizii a Curtii de Apel. Printr-o incheiere Curtea a sistat decizia CO de destituire din functie a directorului Televiziunii publice, Adela Railean, la solicitarea acesteia. Curtea a impus CO sa sisteze decizia de demitere pana la examinarea problemei in fond.

In sedinta de vineri, 5 februarie, CO l-a numit in functia de presedinte al Companiei Teleradio-Moldova pe Constantin Marin, decan al Facultatii de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii a Universitatii de Stat din Moldova.

 

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *