Timpul.md

Ultima oră 3 Iunie 2016 | 17:32

Raed Arafat a mulțumit autorităților Republicii Moldova pentru sprijin

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne al României Raed Arafat, fondatorul serviciului SMURD, care s-a deplasat vineri la locul accidentului elicopterului SMURD în raionul Cantemir, apoi a venit la Chișinău, a mulțumit autorităților Republicii Moldova pentru sprijin. Totodată el a declarat că ancheta este efectuată atât de specialiști din România cât și din Republica Moldova.

„Mulțumesc autorităților pentru sprijinul pe care l-au acordat, pentru modul în care ne-au sprijinit pentru a rezolva aceste aspecte”, a declarat oficialul.

Raed Arafat a subliniat că repatrierea corpurilor victimelor se va face în scurt timp, menționând că din informațiile pe care le deține guvernul de la Chișinău va acorda un sprijin familiilor îndurerate.

Și ambasada României la Chișinău a transmis vineri o scrisoare deschisă în care mulțumește autorităților, instituțiilor, societății civile și mass media din Republica Moldova pentru sprijinul oferit și disponibilitatea de a ajuta la elucidarea condițiilor în care s-a produs tragicul eveniment, soldat cu moartea a patru salvatori SMURD, membri ai echipajului și personal medical.

Reamintim că premierul român Dacian Cioloș a arătat că partea română a primit tot sprijinul și deschiderea de la autoritățile de la Chișinău în privința acestui caz. „Vreau să-i mulțumesc şi pe această cale domnului prim-ministru Filip pentru modul exemplar în care s-au mobilizat autoritățile din Republica Moldova cel puţin până acuma pentru a ne ajuta să rezolvăm cât mai repede şi să clarificăm cât mai repede condițiile în care a avut loc acest accident”, a declarat Cioloș presei române, citat de Mediafax.

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat aseară o ședință de urgență cu șefii instituțiilor implicate în elucidarea cauzelor accidentului aviatic din raionul Cantemir. Premierul a subliniat că ancheta în cazul prăbușirii elicopterului trebuie să fie una cât mai completă și mai obiectivă.

Vineri, conducerea de vârf a țării a depus flori la Ambasada României și a transmis mesaje în cartea de condoleanțe. Vineri a fost decretată zi de doliu în Republica Moldova.
 
evenimentul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus