Sport

Rafael Nadal propus drept purtător de drapel la JO 2016

Numele sportivului care va purta steagul spaniol la ceremonia de deschidere a JO 2016, programată în data de 5 august pe celebrul stadion Maracana, urmează să fie stabilit în luna martie, de ansamblul federațiilor iberice, însă Blanco este de părere că acesta trebuie să fie Nadal.

„Indiferent cine va fi desemnat, va fi un sportiv admirat de întreaga lume, însă avem deja unul care ar trebui să fie portrapelul Spaniei la Jocuri, iar acesta se numește Rafael Nadal”, a declarat Blanco, citat de Libertad Digital.

„Nadal a fost desemnat purtător de drapel și la Jocurile de la Londra (2012), dar nu a putut participa, pentru că s-a accidentat”, a reamintit președintele COE, adăugând că fostul lider al clasamentului ATP "a oferit multe sportului spaniol și societății spaniole, iar o formă de a compensa acest lucru este de a-l desemna purtător de drapel pe sportivul care a fost campionul tuturor și campion olimpic (la Beijing, în 2008)".

„Însă acest lucru trebuie să fie decis de către consiliu și speră că se va decide în martie”, a mai spus Blanco.

Președintele Comitetului olimpic spaniol a indicat, totodată, că regulamentul prevede desemnarea ca purtător de drapel a sportivului cu cele mai bune rezultate la Jocurile Olimpice.
.
„Însă când ai un sportiv ca Rafa, care a fost deja desemnat portdrapel, sportul spaniol trebuie să-i ofere această onoare, cu multă mândrie chiar", a conchis Alejandro Blanco. 

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *