Actualitate

Rămân deschise drumurile din România? Ce restricţii impun ordonanţele militare privind circulaţia

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a vorbit despre restricţiile impuse pe drumurile din România. El a dat asigurări că drumurile vor rămâne deschise, pentru că economia României trebuie obligatoriu susţinută în această perioadă, iar restricţiile impuse de ordonanţele militare se referă la deplasările în afară ţării.

„Nu vom face propuneri restrictive în noua Ordonanță Militară”
Lucian Bode a explicat că în Ordonanţa Militară 4, cea care a fost deja adoptată duminică seară, nu vor apărea propuneri restrictive privind transporturile. Ministrul a precizat că se poate discuta despre eventuale alte restricţii doar în momentul în care Uniunea Europeană va decide modificări la regimul de transport.

„Ne-am propus să le ținem deschise pentru a susține economia României. Atunci când Uniunea Europeană va lua altă decizie, o vom lua și noi în calcul. Nu vom face propuneri restrictive în noua Ordonanță Militară.

Avem două propuneri legate de transport. De fapt, clarificăm modul în care se deplasează cetățenii. Fie că este vorba de transportul în comun, fie de alte forme de transport. Păstrând distanța, cu echipament corespunzător, pentru a nu ajunge în situația de a avea autobuzele pline. În acest moment, nu vom avea o situație ca în Italia (două persoane care mergeau în aceeaşi maşină puteau fi amendate în Italia – n.red.)”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Care este situaţia transportului feroviar şi maritim?
Cu privire la transportul pe calea ferată în România, Lucian Bode spune că sunt suspendate doar 300 de trenuri de persoane din cele 2100 prezente în ţara noastră. Cât priveşte transportul de marfă, 700 de astfel de trenuri sunt active în continuare.

Ministrul Transpoturilor a dat asigurări că, în prezent, nu există nicio navă în carantină.

„Nu avem nicio navă în carantină, am introdus acea obligație pentru ca piloții să respecte regulile. Traficul de marfă nu este blocat”, a declarat Lucian Bode.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *