Timpul.md

CSI / Rusia 11 Septembrie 2017 | 10:32

Războiul din Ucraina: Militanții pro-ruși au atacat de 51 de ori pozițiile ucrainene în ultimele 24 de ore

Forțele militare pro-ruse au atacat pozițiile armatei ucrainene din Donbas de 51 de ori, conform centrului de presă al Operațiunii Antiteroriste (ATO).

Duminică, după ora 18:00, mercenarii susținuți de Rusia au tras din lansatoare de grenade și arme de calibru mic în direcția pozițiilor ucrainene din Avdeevka și orașelor Maiorsk și Verhniotorețke, situate în sectorul Donețk.

„La periferia satelor Zaitseve și Pisky, separatiștii pro-ruși au tras de la vehicule de luptă pentru infanterie. Aproape de ora 21:00, în afară de lansatoare de grenade și arme de calibru mic, militanții au tras din mortiere de calibru 82, lângă orașul Lugansk. Presiunile au durat circa o oră”, scrie în raport.

În sectorul Mariopol, ocupanții au tras în direcția orașului Șirokino, folosind mortiere de diferite calibre. Mai mult de-atât, în zona orașelor Talakivka, Lebedinsk și Novotoșkivske, militanții au folosit lansatoare de grenade și mortiere de calibru 82.

„În anumite cazuri, a existat o amenințare directă la adresa militarilor ucraineni”, a declarat purtătorul de cuvânt al ATO.

Traducere și adaptare: Timpul

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus