Timpul.md

Actualitate 13 Octombrie 2017 | 13:57

RĂZBOIUL, tot mai aproape? Rusia pregătește intens soldații din Transnistria pentru „situații excepționale”

Militarii din Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) din regiunea transnistreană continuă să se antereneze în cazul unor situații excepționale cum ar fi războiul. Despre aceasta a anunțat Ministerul Apărării al Federației Ruse pe site-ul oficial al acestuia-   structure.mil.ru

Soldații ruși au pus în practică acțiuni de reducere și a combatere atât a infiltrării formațiunilor armatelor ilegale în Transnistria, cât și transportarea armelor și a munițiilor prin punctele de menținere a păcii. Asta înseamnă că în cazul infiltrării soldaților moldoveni sau ucraineni în Transnistria, aceștia vor fi „reduși și lichidați” de către soldații din GOTR.

De asemenea, aceștia au învățat cum să interacționeze cu militarii de menținere a păcii în cazul unor situații excepționale. O atenție deosebită a fost acordată acțiunilor pe care le vor întreprinde trupele rusești pentru a menține calmul în rândul populației locale, în cazul unei situații de urgență.

În presa rusească, zilnic apar știri în care se vorbește despre un eventual război dintre Rusia și Europa. Un exemplu de propagandă ați puteți citi în  știrea „Rușii își doresc un război cu Europa. Ce scrie presa Kremlinului”. Presa rusească a găsit cele mai propagandistice declarații în favoarea războiului și își dorește să inflitreze ideea unui război dintre Europa și Rusia. Mai mult, se promovează ideea precum că Europei îi este frică de Federația Rusă.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus