Timpul.md

Actualitate 30 Iulie 2019 | 10:59

Reacția unui deputat ACUM după ce Ministra Stamate a spus că Răducanu și Manole nu pot ajunge la CC: „Judecata măgărească”

Deputata Maria Ciobanu a avut o reacție dură la declarația ministrului Justiției, Olesea Stamate, care a emis o notă de poziție privind mai mulți candidați la funcția de judecător al Curții Constituționale, la Consiliul Superior al Magistraturii.

„Dumnezeu să ne ferească de judecata măgărească! Să înțeleg, doamnă ministru, că unicul „integru” și „merituos” este Grosu? Cât tupeu să sugerezi că Manole și Răducanu trebuie excluse din concurs! Poate Dvs sunteți mai cu merite?!”, a comentat Ciobanu la postarea Olesei Stamate de pe Facebook.

Ministrul Justiției Olesea Stamate, membru din oficiu al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), consideră că Domnica Manole și Tatiana Răducanu, candidate pentru fotoliile de judecător al Curții Constituționale, nu ar trebui să fie alese în aceste funcții.

Stamate a declarat că nu se poate prezenta astăzi la ședința CSM în cadrul căreia urmează a fi aleși doi judecători ai Curții Constituționale, dar că a transmis o „notă de poziție” în cadrul căreia recomandă „analizarea, cu mare atenție, a dosarelor unor candidați asupra cărora au fost ridicate semne de întrebare vizavi de integritatea sau profesionalismul lor, alții fiind excluși din competiție la Parlament sau Guvern pe motiv că nu au întrunit criteriile înaintate”.

Astfel, Stamate numește mai mulți candidați pe care nu îi dorește în funcții, inclusiv Manole și Răducanu, care s-au remarcat cu ieșiri împotriva fostului regim.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus