Moldova

Reacţii la decizia Curţii Constituţionale

Magistraţii au examinat sesizarea unui grup de deputaţi comunişti.   

Marian Lupu, preşedinte interimar

„De la o poştă se vede, se simte că a fost o decizie influenţată, o decizie coruptă, haideţi să o spunem pe şleau, fiindcă sunt toate interesele care s-au învârtit şi se învârt în jurul… unor instanţe de apel economice. A fost mereu problema banilor!".

Oleg Efrim,ministrul Justiţiei

„S-a investit foarte mult pentru a obţine această decizie a CC”.

Vlad Filat, prim-ministru

„Efrim a sugerat, dar eu pot să vă spun că la baza acestei decizii e cu certitudine un interes economic şi e vorba despre sume mari de bani”.

Alexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale

„Îmi pare foarte rău că s-a ajuns la ce s-a ajuns. Mie îmi este pur şi simplu ruşine pentru ce s-a întâmplat astăzi. Şi ceea ce ţine de recuzare, cred că logica este de a schimba raportul de forţe pe interiorul Curţii şi pentru a obţine această hotărâre pe care au obţinut-o. Să vedem care vor fi motivele. Eu deocamdată nici măcar nu pot să intuiesc ce probleme de constituţionalitate ridică această lege. Nu există absolut nicio problemă. E o problemă de oportunitate. Parlamentul e cel care decide asupra organizării judecătoreşti şi nu are niciun drept Curtea Constituţională să se implice şi să dea indicaţii Parlamentului că este sau nu oportun să vii cu anumite modificări”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *