Timpul.md

Actualitate 11 Septembrie 2019 | 20:18

Recidivistul Pavel Grigorciuk l-a atacat pe procurorul Nicu Șendrea

 Pavel Grigorciuk l-a atacat cu puțin timp în urmă pe procurorul Nicu Șendrea. Cazul s-a întâmplat la Botanica. Informația a fost confirmată de către ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu.

 Contactat telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției capitalei, a declarat că apelul a parvenit la ora 13.45 la Serviciul 112 despre faptul că a avut loc un conflict dintre două persoane de pe strada Teilor. La fața locului s-a deplasat grupul operativ pentru a stabili toate circumstanțele. Victima a fost transportată la spital, iar presupusul agresor se află la fața locului.

În urma acţiunilor ilegale ale agresorului, victima a fost internată în spital cu vătămări corporale, calificate de catre experţii medico-legişti ca fiind uşoare. Grigorciuk a ajuns în atenţia organelor de drept încă acum cinci ani. Astfel, în primăvara anului 2015, acesta a fost condamnat la amendă penală după ce a bătut şi insultat un cetăţean german într-un local din capitală, deteriorând şi mai multe bunuri. Până în prezent, acesta se eschivează de la achitarea amenzii penale.O altă condamnare pentru dezordinile în masă și violențele la sediul Procuraturii Generale din septembrie 2016. Atunci, inculpatul, împreună cu alte şase persoane au compărut pe banca acuzaţilor pentru organizarea, conducerea şi participarea activă la săvârșirea acțiunilor ilegale, au chemat la nesupunere violentă activă la cerinţele legitime ale reprezentanţilor autorităţilor și au aplicat violenţa, inclusiv cu utilizarea unor obiecte în calitate de arme.

Pentru aceste acţiuni, inculpatul a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 4 ani. De asemenea, din anul 2014 şi până în prezent acesta şi-a completat şi cazierul contravenţional cu 4 contravenţii pentru o serie de acţiuni huliganice, ultragieri şi alte acţiuni violente, pentru care a fost pedepsit de către instantele naţionale cu amenzi, la fel neachitate de făptaş până în prezent.

În loc să fie reținut, Grigorciuk bea ceai cu Bolboceanu

După ce reprezentanții Poliției au confirmat atacul lui Pavel Grigorciuk asupra procurorului Nicu Șendrea, recidivistul a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie în care apare nestingherit, alături de Iurie Bolboceanu, acuzat anterior de „trădare de Patrie” și achitat recent de Curtea de Apel, la o terasă din capitală.La fel, acesta a postat un video din care rezultă că Grigorciuk ar fi vărsat cafea peste Șendrea, iar procurorul îi spune: „Îți pare că această chestiue va fi trecută așa cu vederea?”.

Deputatul  Sergiu Sirbu a comentat și el atacul lui Pavel Grigorciuc asupra procurorului Nicu Sendrea: „Nepasarea naste monstri!” 


Deputatul, Sergiu Sirbu, se arata indignat de actiunile lui Pavel Grigorciuc, care l-a atacat pe procurorul Nicu Sendrea. Despre acest incident, Sirbu a vorbit intr-o postare publicata pe pagina sa de Facebook:  "Cei care l-au facut erou pe acest agresor. Ce spuneti ACUM? Poate sa asteptam sa „omoare” pe cineva? Dar domnul Dumitru Robu ce parere are despre atacul la adresa unui subaltern al sau? Nepasarea naste monstri."


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus