Actualitate

RECORD. Iunie 2019, cea mai călduroasă lună iunie din ultimii 140 de ani

Temperaturile înregistrate în iunie 2019 au depăşit precedentul record consemnat pentru aceasta lună datând din 2016 şi marchează cea de-a 414-a lună consecutivă şi cea de-a 43-a lună iunie în care temperaturile globale au fost peste valorile medii consemnate în baza de date NOAA.

Datele, în concordanţă cu alte analize guvernamentale, arată o tendinţă continuă de încălzire care ar putea transforma anul 2019 într-unul dintre cei mai călduroşi din istoria înregistrărilor meteorologice începută în anul 1880.

Potrivit raportului întocmit de NOAA, temperaturile globale terestre şi oceanice au fost cu 0,95 de grade Celsius mai mari decât media secolului al XX-lea, de 15,5 grade Celsius.

Unde s-au înregistrat recorduri de temperatură în iunie 2019

Recorduri de temperaturi ridicate pentru luna iunie 2019 s-au înregistrat în regiuni din Europa centrală şi de est, nordul Rusiei, Asia, Africa, America de Sud, precum şi în zone din oceanele Indian, Pacific şi Atlantic, a precizat NOAA

Raportul NOAA pentru luna iunie a evaluat totodată şi nivelurile banchizei Oceanului Arctic. În această lună, banchiza Oceanului Arctic a înregistrat a doua cea mai mică întindere pentru o lună iunie în ultimii 41 de ani şi se situează cu 10,5% sub media consemnată în perioada 1981-2010.

Raportul lunar întocmit de cercetătorii din cadrul centrelor naţionale climatice din cadrul NOAA face parte din informările climatice realizate de această instituţie şi puse la dispoziţia guvernului, lumii afacerilor, universităţilor şi publicului.

Sursa: Agerpres

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *