Timpul.md

Actualitate 5 Iulie 2021 | 07:50

Record zilnic de infectări cu coronavirus în Rusia. Sute de morți

 

Rusia a anunţat duminică 25.142 de noi contaminări de Covid-19 în ultimele 24 de ore, un record din 2 ianuarie pentru ţara afectată de varianta Delta, potrivit AFP, preluată de News.ro.

Rusia a recenzat deja săptămâna aceasta recorduri de decese din cauza coronavirusului timp de cinci zile consecutiv, cu 697 decese anunţate sâmbătă. Bilanţul victimelor pentru ultimele 24 de ore este de 663.

Moscova, principalul focar al epidemiei, a anunţat 111 morţi la 7.624 de noi cazuri în ultimele 24 de ore.

Epidemia de coronavirus a reizbucnit de la mijlocul lui iunie în Rusia pe fondul campaniei de vaccinare lente. Lansată în decembrie, ea nu a convins decât 23,6 din cel 146 de milioane de ruşi, adică 16% din populaţie.

De altfel, Jazahstanul vecin a anunţat duminică un bilanţ de 3.003 noi cazuri în 24 de ore, un record pentru această ţară din Asia Centrală.

În mai multe regiuni din Rusia, între care Moscova, autorităţile au luat măsuri pentru a determina populaţia să se vaccineze, cu introducerea unui permis de sănătate pentru a merge la restaurant în capitală.

Moscova a lansat de asemenea joi o campanie de revaccinare pentru cei care au primit primele doze acum şase luni. Li se propune a treia injecţie pentru a-şi întări imunitatea în faţa noilor variante.

Potrivit statisticilor oficiale, au fost înregistrate la nivel naţional mai mult de 5,6 milioane de infectări şi 137.925 de decese.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus