Timpul.md

Culinar.md 14 Iulie 2020 | 12:15

REȚETĂ / Tocăniță din dovleci cu ciuperci

  Ingrediente 1 ceapa 1 ardei gras 1/2 morcov 2 dovlecei tineri 300 gr ciuperci champignon 300 gr rosii pasate sare 1 lingura ulei piper negru macinat 1 foaie de dafin rozmarin uscat 2 catei de usturoi

Portii: 4

Timp de preparare:sub 60 minute


Mod de preparare
Curatam ceapa si o tocam fin, ardeiul gras cubulete, iar morcovul semirondele cat mai subtiri.

Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa si le taiem in patru.

Dovleceii ii curatam si ii taiem cuburi mai mari.

In uleiul incins, punem la calit, pe rand, morcovul, ceapa, ardeiul gras, ciupercile. Acoperim cu apa calda. Punem sare, piper, foaia de dafin si lasam sa dea cateva clocote, apoi punem dovleceii. Fierbem 10 minute, apoi punem rosiile si rozmarinul. Fierbem pana scade si se leaga sosul.

Adaugam usturoiul tocat fin inainte de a stinge focul. 

Poftă bună!

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus