Timpul.md

Culinar.md 23 Octombrie 2021 | 00:49

Rețetă de toamnă - Compot de prune

 Siropul pentru circa 4 borcane de 1 l de compot se pregătește, de obicei, din 1 kg zahăr și 1 litru și jumătate apă (excepție făcând fructele foarte dulci sau foarte acre).

Ingrediente 

-4 kg prune

-800 g de zahăr,

-cca 3 l de apă

-3 cuișoare, jumătate de linguriță de scorțișoară

Mod de preparare

Zahărul, apa, mirodeniile se pun la fiert într-o oală mai mare. Când siropul începe să fiarbă, se adaugă o parte din prunele spălate și curățate de codițe, se lasă focul mic, iar prunele se lasă 1 minut, amestecându-le cu o lingură. Apoi, fără să clocotească siropul, se scot cu o strecurătoare și se lasă la răcit.

Când siropul începe să fiarbă din nou, se pun alte prune la opărit și se procedează la fel, până se termină toată cantitatea de prune. Astfel pregătite, prunele se așează în borcane.

Siropul se lasă să se răcorească puțin, apoi se toarnă în borcane peste prunele opărite. Borcanele se capsează foarte bine și se sterilizează cca 25-30 de minute din momentul când a început să fiarbă apa.

Borcanele se învelesc în hârtii. Dacă depozitarea nu se face în condiții optime, puteti adăuga câte o aspirină la 1 kg de prune. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus