Timpul.md

Culinar.md 1 Octombrie 2021 | 00:48

Rețetă de toamnă: Dulceaţă de prune

Ingrediente: două kilograme de prune, o cană de zahăr, o cană de apă, un beţişor de scorţişoară

Mod de preparare

Pentru început, spală bine prunele, apoi taie-le în jumătate şi scoate-le sâmburii. Mai taie o dată prunele cubuleţe. Într-o cratiţă amestecă prunele cu zahărul, apa şi beţişorul de scorţişoară. Pune-le să fiarbă împreună şi amestecă din când în când.

Lasă-le pe foc mic până când fructele s-au înmuiat bine şi au scăzut, iar lichidul s-a transformat în sirop. Scoate beţişorul de scorţişoară şi aruncă-l. Pune dulceaţa în borcane pe care o să le acoperi cu capace care să se închidă ermetic.

Gata, vei avea peste iarnă o delicatesă perfectă pentru clătitele de dimineaţă. Poftă bună!

Notă: Răspândite în Europa încă de pe vremea romanilor, prunele atrag întotdeauna atenţia prin culoarea lor unică, violetă, reuşind de fiecare dată să se prezinte ca un aliment energizant şi tonic pentru întregul organism.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus