Timpul.md

Culinar.md 21 Octombrie 2021 | 00:32

Rețeta zilei: Friptură de vită cu cartofi aromați la tigaie

Un preparat apetisant, numai bun pentru prânz sau cină, friptura de vită cu cartofi aromați la tigaie nu va rezista pre mult în farfurii. 

Ingrediente
1 lingură ulei
1 lingură unt
450 g cartofi
3 căței de usturoi, pisați
1 linguriță cimbru
1 linguriță rozmarin
1 linguriță oregano
sare
piper

Pentru sos
30 g unt, la temperatura camerei
3 căței de usturoi, pisați
1 linguriță cimbru
1 linguriță oregano
1 linguriță rozmarin

Mod de preparare 
Într-o tigaie, rumenești în ulei și unt cartofii feliați cu usturoi, în jur de 5-6 minute, întorcându-i din când în când. Condimentezi cu cimbru, rozmarin, oregano, sare și piper, după gust. Transferi pe o farfurie.

Rumenești bucățile de carne în aceeași tigaie, aproximativ 10 minute, în funcție de cât de făcută preferi friptura. Amesteci toate ingredientele pentru sos. Combini cu friptura. Întorci cartofii în tigaie și mai ții pe foc 1-2 minute, până ce untul se topește. Servești imediat. 


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus