Ultima oră

Regizorul Roman Polanski este acuzat din nou că a agresat sexual o minoră

Femeia cere ca mărturia sa să conteze atunci când se va analiza extrădarea lui Polanski din Elveţia în Statele Unite. Justiţia americană îl acuză pe regizor că s-a sustras pedepsei pentru violarea unei fete de 13 ani, în 1977.
Charlotte Lewis, azi în vârstă de 42 de ani, a jucat în aproape 30 de filme şi seriale. Ea a debutat pe marele ecran într-un film realizat de Roman Polanski în 1986. Acum, însă, Charlotte a dezvăluit că regizorul "abuzase sexual" de ea cu câţiva ani înaintea filmului.
La acea vreme, Charlotte a păstrat tăcerea asupra incidentului, dar acum a depus o declaraţie la procuratura din Los Angeles, care a cerut arestarea şi extrădarea lui Polanski.
Declaraţia nu conţine, însă, termenul de "viol", iar actriţa a refuzat să facă precizări asupra abuzurilor la care ar fi fost supusă.
Unul din avocaţii lui Polanski a replicat că, dacă actriţa ar fi fost într-adevăr victima regizorului, n-ar mai fi acceptat să joace, după doi ani, în filmul său. El a ameninţat chiar că o va da în judecată. Polanski, arestat la domiciliu în Elveţia, susţine că şi-a ispăşit pedeapsa pentru delictul din 1977. Mai mulţi cineaşti aflaţi la festivalul de la Cannes, între care românul Cristi Puiu, au semnat o petiţie în sprijinul său.

 Sursa: Cotidianul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *