Actualitate

Regizorul Viorel Mardare va fi înmormântat luni, la cimitirul Central din strada Armenească, din Chişinău

Viorel Mardare s-a născut la 7 octombrie 1981 în oraşul Chişinău, şi a absolvit o facultate de jurnalism şi una de arte dramatice. Începând cu anul 2000 s-a remarcat ca tânăr jurnalist, activ implicat în sfera socială, dar şi ca participant în cluburile municipale de dezbateri şi de jocuri intelectuale. Până în prezent, Viorel Mardare rămâne a fi deţinătorul celor mai multe titluri de magistru în Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale.

Viorel Mardare s-a remarcat ca tânăr cineast activând în echipele lui Igor Cobileanski şi Sergiu Prodan, dezvăluindu-şi imensul talent de a crea spoturi publicitare cu tematică socială originale şi foarte apreciate de către public. Chiar şi atunci când a realizat publicitate destinată unor companii comerciale, Viorel Mardare a reuşit să le insufle umor, spirit civic şi patriotism.

Spoturile sale care au îndemnat pe parcursul anilor oamenii să iasă la vot, să fie mai buni cu semenii, să îşi iubească ţara şi să o promoveze peste hotare, l-au caracterizat pe Viorel Mardare, şi toate au fost un sincer mesaj personal pentru o lume mai bună. Viorel poate fi considerat unul dintre liderii generaţiei care s-a format într-o Moldovă liberă, şi care prin opera sa a contribuit la democratizarea ţării, o soartă cruntă răpindu-ne şansa de a ne bucura şi în continuare de talentul de cineast al lui Viorel care să ne facă să râdem, să plângem, să ne revoltăm şi să ne simţim împliniţi.

Viorel Mardare a decedat în dimineaţa zilei de 9 martie, la Chişinău, după o luptă crâncenă şi îndelungată cu cancerul. Cei care vor să-şi ia rămas bun de la Viorel sunt aşteptaţi astăzi, începând cu ora 17:30, până mâine, la ora 12:30, la Biserica Teodora de la Sihla din Chişinău, după care corpul neînsufleţit al acestuia va fi condus pe ultimul drum la cimitirul Central din strada Armenească.

Decesul regizorului a fost anunţat şi pe pagina de Facebook Viorel must go on, creată de prietenii lui Viorel pentru a-l ajuta să învingă lupta cu cancerul.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *