Actualitate

Regulamentul privind organizarea si desfasurarea CONCURSULUI NATIONAL AL IDEILOR DE AFACERI

1. ORGANIZATORUL CONCURSULUI

Concursul este organizat de P.P. „Timpul de dimineata”, cu sediul pe str. Mitropolit Dosoftei 95, mun. Chisinau, MD-2004, inregistrat la Ministerul Justitiei sub nr. 139, cod fiscal 39878010, si IDIS „Viitorul”, cu sediul pe str. Iacob Hancu 10/14, MD-2005, cod fiscal 657462.

 

2. DURATA CONCURSULUI

2.1 Concursul se desfasoara in perioada 18 ianuarie 2008 – 30 noiembrie 2009.

2.2 Rezultatele concursului vor fi anuntate in luna decembrie 2009, iar premierea castigatorilor va avea loc la Gala Alba a TMIPULUI editia 2009.

3. DREPT DE PARTICIPARE

3.1. La concurs poate participa orice persoana fizica, in varsta de la 18 ani, impliniti la data de 30 septembrie 2008, rezident/nerezident al RM, care trimite la redactia PP „Timpul de dimineata” o idee de afaceri, completand Ancheta de Participare, anexata la prezentul Regulament.

3.2. La Concurs sunt admise Anchetele de Participare completate in intregime si, recomandabil, care nu depasesc 2-3 pagini. Anchetele de Participare ce nu sunt completate in intregime nu sunt eligibile.

3.3. Fiecare participant poate inainta la Concurs o singura idee de afaceri. Daca un participant a depus mai multe Anchete de participare, atunci e considerata valabila prima ancheta care a ajuns la adresa redactiei.

3.4. Sunt eligibile pentru concurs idei de afaceri mici, ce prevad o investitie initiala ce nu depaseste 30 000 lei. Din suma respectiva 70% le asigura organizatorii concursului, iar 30% invingatorul se obliga sa le asigure din contributii proprii.

3.5. Sunt eligibile pentru concurs idei de afaceri ce prevad investitii mai mari de 30 000 lei, cu conditia ca suma ce depaseste aceasta valoare este asigurata de castigator din contributii proprii.

4. MECANISMUL CONCURSULUI

4.1. In perioada desfasurarii concursului, dupa cum este prevazut la Sectiunea 2.1., participantii completeaza Ancheta de participare, cu descrierea ideilor lor de afaceri, si o expediaza pe adresa redactiei PP „Timpul de dimineata” sau prin e-mail: timpul@mll.net .

4.2. La expirarea perioadei prevazute la Sectiunea 2.1., organizatorii desemneaza componenta juriului care organizeaza procedura de selectare a castigatorilor, conform Sectiunii 6 (mai jos).

4.3. Criteriile de eligibilitate pentru ideea de afacere castigatoare sunt urmatoarele:
a) sa fie aplicata pe teritoriul Republicii Moldova,
b) viabilitatea economica,
c) realizarea practica,
d) existenta potentialului de crestere,
e) impactul social,
f) originalitate, creativitate.

5. PREMIILE CONCURSULUI

5.1. Fondul de premiere este in valoare de 21 000 lei. Organizatorii isi rezerva dreptul de a majora fondul de premiere pe durata desfasurarii concursului.

5.2. Premiul banesc este acordat prin transfer bancar la contul castigatorului. In lipsa unui cont bancar, castigatorul se obliga sa deschida unul in bancile comerciale din Republica Moldova pentru a efectua transferul bancar pe acest cont.

5.3. Suplimentar la premiul banesc, invingatorul va beneficia gratuit de consultatiile expertilor IDIS „Viitorul” la elaborarea planului de afaceri si de asistenta consultativa in primul an de derulare a afacerii. In cadrul prezentului concurs nu este admisa inlocuirea consultantei oferite de IDIS „Viitorul” cu contravaloarea baneasca a acesteia.

6. PROCEDURA PENTRU VALIDAREA CASTIGaTORILOR, ANUN?AREA, REVENDICAREA SI RIDICAREA PREMIILOR

6.1. Organizatorii isi rezerva dreptul de a alege in mod independent juriul. Juriul concursului va fi format in mod obligatoriu din organizatorii concursului si din reprezentantii eventualilor sponsori.
6.2. Validarea castigatorului se va face in momentul in care se constata de catre juriu ca acesta corespunde tuturor criteriilor de eligibilitate enuntate de prezentul regulament.
6.3. Data desemnarii castigatorului/castigatorilor va fi stabilita si facuta publica ulterior de catre organizatori.
6.4. Premiile se acorda doar pe baza prezentarii de catre castigator a actelor de identitate acceptate in conformitate cu legislatia in vigoare.
6.5. Eliberarea premiilor se va executa in termen de maxim 30 zile de la comunicarea rezultatelor concursului la Gala Alba a TIMPULUI editia 2008.
6.6. Participarea la acest concurs constituie acordul castigatorului referitor la faptul ca persoana, numele, localitatea in care domiciliaza si fotografia lui pot fi facute publice si folosite pentru publicatii in presa, materiale foto, audio si video de catre Organizator fara nici un fel de plata aferenta.
6.7. Nu se admite acordarea premiilor banesti in valoare totala ce depaseste fondul de premii prevazut in prezentul Regulament.
6.8. Castigatorul va semna un Contract de donatie si Act de primire-predare a mijloacelor banesti cu organizatorii concursului, cu retinerea impozitului pe venit in valoare de 10%, conform legislatiei in vigoare.

6.9. Castigatorul concursului se obliga sa prezinte peste un an de la initierea afacerii un raport privind derularea acesteia.

7. DATE PERSONALE

7.1. In conformitate cu prevederile legislative privind protectia datelor cu caracter personal (Legea nr. 17-XVI din 15.02.2007) si libera circulatie a acestor date, informatiile personale de identificare ale participantilor vor fi colectate si prelucrate de organizatori in conditiile legii. Informatiile vor fi utilizate de organizatori, numai in scopul promovarii propriilor produse si servicii, cat si in scopuri de marketing, planificare, dezvoltare de produse si cercetari de piata.

7.2. Daca participantii nu solicita in scris altfel, acestia sunt de acord cu colectarea si utilizarea informatiilor personale de catre organizatori in modul expus in aliniatul anterior. Participantii isi pot retrage oricand acordul pentru utilizarea datelor sale personale sau pentru primirea oricaror informatii sau corespondenta, printr-o cerere intocmita in forma scrisa, transmisa la adresa organizatorului.

8. PERSOANELE LIPSITE DE CAPACITATE JURIDICa
Premiul nu poate fi acordat persoanelor lipsite de capacitate de exercitiu.

9. INCETAREA CONCURSULUI
9.1. Prezentul Concurs poate inceta in cazul aparitiei unui eveniment ce constituie forta majora, care face imposibila continuarea de catre Organizatori a prezentului concurs, din motive independente de vointa sa.
9.2. Forta majora este un eveniment imprevizibil la data inceperii concursului si ale carui consecinte sunt de neinlaturat de catre partea care il invoca. Sunt considerate asemenea evenimente: razboiul, calamitatile naturale, grevele, restrictiile legale si orice alt eveniment care este in afara controlului partii care il invoca.
 

10. REGULAMENTUL OFICIAL AL CONCURSULUI NA?IONAL
10.1 Prezentul regulamentul reprezinta un set de conditii minimale pe care participantii la concurs trebuie sa le indeplineasca pentru a fi considerati eligibili. Regulamentul este disponibil pentru toti cititorii ziarului PP „Timpul de dimineata” pe tot teritoriul Republicii Moldova
10.2. Prin participarea la concurs, participatii accepta prevederile prezentului Regulament de Concurs.
10.3. Regulamentul de desfasurare a concursului poate fi gasit pe pagina web: www.timpul.md.
10.4. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica sau schimba prezentul Regulament, prin intocmirea unui supliment, cu publicarea ulterioara a acestuia.
10.5. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa va adresati la adresa organizatorului: str. Mitropolit Dosoftei, 95, mun. Chisinau, MD 2004, sau la telefonul: 29.39.25, pe toata durata desfasurarii concursului.
 

Anexa: Ancheta de participare

1. Date personale ale participantului (nume si prenume, anul nasterii, studiile, ocupatia.
2. Date de contact (adresa de la domiciliu, telefon, e-mail (cine are).
3. Denumirea ideii de afacere.
4. Scurta descriere a afacerii.
5. Raspunsuri la urmatoarele intrebari:
a) Prin ce este necesara si actuala pentru oameni afacerea dvs.?
b) De ce avantaje, cunostinte, experienta dispuneti, care pot determina succesul afacerii dvs.?
c) Care sunt potentialii consumatori ai produselor (serviciilor) pe care le veti produce (presta) si cum veti face ca acestea sa fie cunoscute si cautate de catre clienti?
d) Cu ce riscuri ati putea sa va confruntati in derularea afacerii?
e) Care sunt costurile estimative ale afacerii?
g) In cat timp afacerea va deveni una profitabila? Estimati argumentat eventualele profituri.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *