Eveniment

Reguli NOI pentru microbuze, taxa va fi 5 lei

Dezbaterile au durat mai mult de trei ore în sala de şedinţe a Preturii sectorului Centru.  Primarul capitalei i-a convocat pe şoferii de microbuze pentru a găsi împreună o soluţie de sporire a siguranţei pasagerului, în contextul în care în ultimele 7 zile au avut loc două accidente grave cu implicarea unităţilor de maxi-taxi. Deşi au fost invitaţi şi poliţişti, la şedinţă nu a venit niciun reprezentant al Poliţiei Rutiere.

Totodată, a fost stabilit noul tarif pentru o călătorie cu microbuzul prin oraş. În urma discuţiilor aprinse, majoritatea participanţilor au susţinut propunerea de a-l majora până la 5 lei. Pe 15 iunie, Consiliul Municipal din Chişinău urmează să aprobe noul preţ. Până atunci însă Dorin Chirtoacă a cerut de la şoferi să aplice cinci măsuri menite să schimbe modul de transportare a pasagerilor: 1) microbuzele vor merge cu viteza maximă de 50 km/h 2) în următoarele două săptămâni toate microbuzele vor fi dotate cu al treilea rând de scaune 3) microbuzele vor opri doar în dreptul staţiilor (pe străzile centrale, iar după 15 iunie în tot oraşul) 4) pasagerii vor sta în picioare doar până la uşa de ambarcare 5) în toate unităţile de transport şi staţii va fi afişat orarul rutelor.


Şoferii de microbuze s-au întâlnit cu primarul la Pretura sectorului Centru


Şeful Direcţiei Transport Adrian Boldurescu şi primarul Dorin Chirtoacă

După ce Consiliul Municipal va aproba tariful de 5 lei, şoferii nu vor mai avea dreptul să transporte mai mult de 5 pasageri în picioare. Primarul a avertizat că dacă numărul călătorilor care preferă să călătorească în picioare va fi la fel de mare, atunci va cere o nouă majorare de preţ. "Trebuie să facem un echilibru între unităţile de transport public. Echilibrul se face prin tarif, care se va stabili nu numai în funcţie de cheltuielile şoferilor, dar şi în funcţie de securitatea pasagerului", a precizat Dorin Chirtoacă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *