Ultima oră

Remaniere a Guvernului Cioloş. Curaj, Costescu, Bostan şi Stoenescu au plecat

Dacian Cioloş, prim-ministru:

"După o perioadă de construcţie, Guvernul intră într-o etapă nouă, de livrare a rezultatelor. Am ieşit cu mai multe proiecte pregătite în ultimele luni.

Sunt multe dosare pe care am avansat bine dar sunt şi domenii unde doresc să dau un impuls.

Am decis să operez unele schimbări în guvern. Patru de data aceasta. Nu înseamnă că în perioada următoare nu voi lua şi alte decizii, dacă va fi cazul.

Vreau să le mulţumesc domnilor Adrian Curaj, Dan Costescu, Marius Bostan şi Dan Stoenescu.

Mâine dimineaţă îi voi face preşedintelui următoarele propuneri:

Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti – pentru Ministerul Educaţiei.

Sorin Buşe, fost şef al Centrului De Cercetare Tehnologică Renault – la Ministerul Transporturilor.

Maria Ligor, diplomat de carieră, fost ambasador în Spania, actual ambasador în Canada – la departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Dragoş Tudorache, actual şef al Cancelariei premierului – interimar la Ministerul Comunicaţiilor."

Premierul își explică deciziile

Premierul Dacian Cioloş şi-a explicat decizia de înlocuire din funcţie a ministrului Transporturilor, Dan Costescu prin faptul că vrea accelerarea execuţiei proiectelor de autostrăzi şi reforma CNDNR, unde "s-au făcut progrese, dar nu suficient de rapid", scrie News.ro. Despre demiterea ministrului Comunicaţiilor, Marius Bostan, Cioloş a precizat că a luat această decizie pentru că îşi doreşte "o claritate mai bună" a modului în care sunt coordonate, la nivelul Guvernului, anumite platforme IT.

”La Transporturi vreau să accelerăm activitatea pe execuţia proiectelor de autostrăzi, pe proiectele care sunt acum în execuţie şi unde lucrurile nu au evoluat suficient de bine, pe reforma la CNADNR, pe care o cer de câteva luni, unde ştiu că s-au făcut progrese, dar nu suficient de rapid şi totodată pe pregătirea de noi proiecte. Tocmai pentru că am preluat guvernarea fără proiecte pregătite pentru execuţia bugetară 2014-2020 sunt unele proiecte care au început să fie pregătite, dar trebuie să accelerăm ritmul pentru ca în anii următorii ani să avem ce implementa”, şi-a motivat premierul decizia de înlocuire a ministrului Transporturilor, Dan Costescu.

În ceea ce priveşte schimbarea din funcţie a ministrului Comunicaţiilor, Marius Bostan, Cioloş a spus că a luat această decizie pentru că îşi doreşte "o claritate mai bună" a modului în care sunt coordonate, la nivelul Guvernului, anumite platforme IT.

Decizia de schimbare a lui Dan Stoenescu, ministrul delegat pentru Relaţia cu românii de pretutindeni, a fost motivată de Cioloş prin faptul că că îşi doreşte o accelerare a activităţiilor acestui minister în pregătirea alegerilor, dar şi proiecte care să faciliteze "reconectarea românilor din diaspora cu ţara".

”Vrem să oferim cât mai multe posibilităţi pentru cei care doresc să se întoarcă în ţară”, a adăugat Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş şi-a motivat decizia de înlocuire a ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, prin faptul că şi-ar fi dorit o activitate "mai accelerată" a pregătirii intrării în atribuţii a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) şi a întregului proces de clarificare a situaţiei plagiatelor, informează News.ro.

Dacian Cioloş a spus că îşi doreşte "mai multă consistenţă" pe partea de învăţământ preuniversitar.

”La Ministerul Educaţiei, şi acolo lucrurile au progresat chiar foarte bine, mai ales pe partea de cercetare şi pe partea de învăţământ universitar s-au întâmplat multe lucruri bune, îmi doresc mai multă consistenţă pe partea de învăţământ preuniversitar. Mi-aş fi dorit o activitate mai accelerată a pregătirii intrării în funcţie a CNATDCU şi a întregului proces de clarificare a situaţiei cu plagiatele pentru că, dincolo de persoane, atâta vreme căt planează suspiciuni asupra sistemului doctoral ne afectează din punct de vedere al credibilităţii în general”, a explicat şeful Executivului.

digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *