Sănătate

Remedii naturiste sau medicamente?

Sunt multe ţări şi locuri în lume unde şi astăzi se pune mai mare preţ pe tratamentele naturiste. Şi sunt multe reţete care au efect. Evident însă că există, din păcate, şi multe persoane care doresc să înşele, care aduc produse contrafăcute şi aşa mai departe.

Însă merită să ne amintim că pe vremuri vindecătorii aveau la dispoziţie doar roadele pământului şi vindecau folosindu-le. Numai că astăzi puţini mai sunt cei care cunosc acele remedii. De pildă, pentru negi – de care făceau mai toţi copiii când erau mici la ţară şi nu numai – vedem astăzi reclame la multe medicamente, a apărut şi o modalitate de a fi îndepărtaţi chirurgical, dar fără durere, însă oare câtă lume ştie că se foloseşte rostopasca pentru un tratament eficient, rapid şi natural? La o răceală deseori tusea e mai bine tratată cu ridiche neagră? Exemple sunt foarte multe.

Evident însă că sunt şi medicamente eficiente şi multe persoane care pot susţine acest lucru. Se spune că descoperirea penicilinei a fost un moment deosebit de important în viaţa noastră.

Nu fac aici apologia nici a remediilor naturiste, nici a medicamentelor. Ştiu însă oameni care una-două iau medicamente pentru te miri ce. Ştiu şi oameni care nu iau medicamente până nu au încercat toate tratamentele naturiste relevante disponibile.

Aş spune însă că ar merita ca pentru afecţiuni simple să vedem dacă nu cumva există şi remedii naturiste, care nu ne fac rău, dar care ne vindecă. E mai bine să nu ajungi să te îndopi cu medicamente, dacă nu e cazul.

Suplimentul Femeia 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *