Sănătate

Remedii pentru răceala de primăvară

Dacă în ediţiile trecute ale ziarului nostru vă ofeream câteva sfaturi utile în lupta cu astenia de primăvară, acum vă spunem câte ceva despre felul în care vă puteţi feri de răceală.

De asemenea, vă aducem câteva dintre sfaturile specialiştilor referitoare la modul în care vă puteţi pune mai repede pe picioare, în momentele în care simptomele răcelii vă fac viaţa grea.

Există cercetători are susţin că sunt circa 200 de viruşi care pot produce răceala. Aceiaşi specialişti susţin că predispoziţia la alergii, existenţa polipilor nazali sau traiul sub stres continuu ne fac mult mai vulnerabili în faţa răcelii decât expunerea la frig, privită, în mod tradiţional, drept principala cauză a îmbolnăvirilor.

Două zile sau două săptămâni

Răceala este privită drept cea mai comună boală, care afectează aproape întreaga populaţie.

Simptomele – printre care se numără, aşa cum bine ştim, durerile de gât, strănutul, secreţiile nazale abundente, durerea de cap şi, uneori, febra – nu sunt, de regulă, unele foarte severe.

Totuşi, fiecare organism reacţionează în modul său specific în lupta cu boala, astfel că unii pacienţi nu resimt aceste simptome pentru mai mult de două zile. În cazul altora însă, disconfortul poate dura şi până la două săptămâni.

Când trebuie să mergem la medic?

Bine ar fi să cereţi părerea medicului de familie, odată ce aceste simptome s-au instalat. Vizita la cabinetul medical devine însă obligatorie dacă disconfortul se accentuează, dacă febra creşte într-un timp scurt, iar dificultăţile de respiraţie datorate obstrucţiei căilor nazale („nasului înfundat”) se transformă în insuficienţă respiratorie.

Toate aceste semne pot indica faptul că nu suferiţi de răceală, ci de o afecţiune cu manifestări şi consecinţe mult mai grave.

În astfel de situaţii, recomandările medicului sunt vitale pentru vindecarea dumneavoastră.

Tratamentul specific

În cazul în care simptomele au intensitate moderată, adică vi se par suportabile, puteţi să vă trataţi cu aspirină şi paracetamol, în cazul în care administrarea acestor medicamente nu v-a fost deja interzisă de medic.

Sfatul farmacistului v-ar putea fi şi el de mare folos atunci când alegeţi produsele medicamentoase pe care urmează să le folosiţi.

Se recomandă de asemenea o alimentaţie adecvată situaţiei: cantităţi suficiente, dar nu exagerate, de alimente şi consumul din belşug a fructelor şi legumelor bogate în vitamine, care să revitalizeze organismul.

De asemenea, este important să vă hidrataţi cât mai bine cu apă şi ceaiuri calde şi să evitaţi, pe cât posibil, consumul de tutun, alcool şi cafea. S-ar putea să aveţi nevoie şi de repaus la pat.

Chiar dacă aveţi o grămadă de probleme pe cap, gândiţi-vă că e mai bine să luaţi o zi de pauză şi să vă reveniţi, decât să vă fie rău timp de o săptămână sau chiar două.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *