Ultima oră

Renato Usatîi: „M-am dus la judecată fiind sigur că nu va fi prelungit cu 30 de zile arestul pe numele meu”

Ședința de judecată, a durat peste două ore. În timpul ședinței, câteva mii de susținători a lui Renato Usatîi, au protestat la Judecătorie, cerând eliberarea primarului de la Bălți. După ședință, Renato Usatîi a făcut mai multe declarații în fața mulțimii adunate la Judecătoria Centru să-l susțină.

Renato Usatîi a declarat în fața mulțimii: „ M-am dus la judecată fiind sigur că nu vor fi prelungite cu 30 de zile, arestul pe numele meu. Dacă eu am încălcat sau îl voi încălca vreo dată legea, sunt deacord nu numai cu 30 de zile de închisoare ci și cu 30 de ani”.

Împreună cu manifestanții, liderul „Partidului Nostru” a mers de la judecătoria Centru spre orașul Victoriei din fața Parlamentului. Odată ajuns pe scena impovizată, Usatîi a ținut un discurs:

„Eu chiar dacă fizic nu puteam să știu ce se întâmplă afară, nu vă puteam auzi, dar prin intermediul avocatei mele am aflat despre toate acțiunile voastre. Mulțumesc colaboratorilor Alfa pentru protecția care mia-su sigurat-o. M-am aflat în camera numărul numărul 5, unde a stat și Filat. Apoi am aflat că el nu mai este în izolator ci la penitenciarul numărul 13”, a spus Uratîi. 

„Cerințele noastre nu s-au schimbat. Noi în continuare cerem demisionarea lui Timofti, a directorului CNA și a celorlalți care fac parte din regimul mafiot. De astăzi voi fi iarăși lângă voi, unde vom protesta în continuare. Noi vom trezi toată țara”, a declarat la microfon primarul orașului Bălți. 

„Astăzi nu mă deranjează dacă am fost arestat. Astăzi nu avem dreptul să dezamăgit cetățenii țării. Astfel, vom instala corturi în toate orașele din țară”, a conchis Usatîi. 

Împreună cu oamenii adunați în fața scenei Usatîi a scandat „Jos Timofti”!

Reamintim, că Renato Usatîi este învinuit într-un dosar, penal iniţiat de Procuratura Generală pentru violarea corespondenţei prin folosirea unor tehnici speciale, după ce, anterior, a publicat, pe contul său de Facebook, mai multe înregistrări ale convorbirilor telefonice, purtate de Vlad Filat şi Ilan Shor.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *