Actualitate

Republica Moldova are de îndeplinit peste 200 de recomandări ale ONU în domeniul drepturilor omului

Principalele sugestii oferite de către participanţii la conferinţă ţin de faptul că Guvernul de la Chişinău trebuie să asigure în primul rând reforma justiţiei în realitate, nu doar declarativ. Problema reformării justiţiei rămâne a fi principalul impediment în realizarea recomandărilor ONU privind drepturile omului.

Yan Feldman, directorul Consiliului pentru Asigurarea Egalităţii, a recomandat autorităţilor să implementeze mecanisme eficiente pentru funcţionarea cadrului legislativ ce ţine de drepturile omului, „Există mari probleme la capitolul violenţă domestică. Lipsa de reacţie la violenţa domestică reprezintă o discriminare. Avem nevoie de o legislaţie adecvată ce ţine de crimele legate de ură”, a spus Feldman.

Eduard Serbenco, viceministru al Justiţiei din Republica Moldova, a dat asigurări că vor fi luate în consideraţie toate sugestiile oferite în cadrul conferinţei, pentru a implementa cu succes recomandările ONU în domeniul drepturilor omului.

Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU a adoptat la Adunarea Generală, care s-a desfăşurat în perioada de 31 octombrie-11 noiembrie 2016 la Geneva, un set din peste 200 de recomandări pentru Republica Moldova în domeniul respectării drepturilor omului.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *