Actualitate

Retinut de politie fiindca curata noaptea arbori

Angajatii de la Asociatia de gospodarire a „Spatiilor Verzi” din mun. Chisinau au mari probleme. Atunci cand defriseaza sau curata copacii ziua sunt injurati de soferi ca blocheaza drumurile, iar cand lucreaza noaptea – locatarii se revolta ca nu pot dormi din cauza zgomotului.

Saptamana trecuta, in timp ce defrisau arborii in sectorul Buiucani, pe timp de noapte,
persoanele care locuiesc in preajma, fiind deranjate de zgomotul facut cu „drujba”, au chemat politia ca sa-i opreasca pe muncitori. Printr-o dispozitie a primarului general, politia municipala trebuia sa fie prezenta la defrisarea pomilor. Desi este finantata din bugetul municipal, aceasta a refuzat sa participe la operatiune. In schimb, cand locatarii i-au chemat pe la ora unu de noapte, politistii au venit in mare graba. Reprezentantii organului de ordine l-au dus la sectie pe seful brigazii si, evident, lucrarile au fost stopate, a povestit Eliferie Haruta, ieri, in timpul sedintei operative de la primarie. In prezent, primaria cauta solutii ca sa-i multumeasca si pe sutele de chisinauieni, care au scris cereri ca sa fie defrisati copacii uscati, si pe soferii deranjati de blocarea drumurilor in timpul zilei, dar si pe cei care nu suporta zgomotul in timpul noptii.
Chiar si cu problemele date, saptamana trecuta au fost defrisati 866 de arbori, iar 48 au fost curatati. In ultimul timp, din cauza vanturilor puternice, dar si a caldurilor, mai multi copaci au fost doborati pe strazile Chisinaului. Unii dintre acestia au cazut peste autoturisme, piloni si semafoare, iar o persoana a fost spitalizata. Prejudiciul cauzat de caderile arborilor este estimat la zeci de mii de lei. Primarul capitalei a solicitat preturilor de sector sa analizeze situatia si sa propuna spre taiere arborii uscati, care prezinta pericol pentru securitatea locuitorilor, dar si pentru traficul rutier. Anual, in Chisinau sunt defrisati pana la 3.500 de copaci uscati.

 

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *