Actualitate

Revista Presei: Cine a făcut şi face lobby pentru PD

În ultimii doi ani cel mai activ îşi promovează imaginea în SUA Partidul Democrat din Moldova (PDM). Contractele executate şi cele ce ar urma să fie realizate de firmele de lobby din SUA valorează peste un milion de dolari. Suma este de câteva ori mai mare decât au cheltuit restul moldovenilor în 25 de ani în aceleași scopuri. Mold-Street a analizat contractele semnate de autorităţile de la Chişinău, de politicieni şi de oameni de afaceri care și-au promovat imaginea şi interesele în SUA, scrie mold-street.

Europa Liberă a scris în dimineața zilei de 30 august despre, prăbuşirea regimurilor comuniste din Europa răsăriteană care a facilitat şi inaugurarea unor proiecte legate de reconsiderarea critică a trecutului apropiat.„ În acest context în care s-a dezvoltat un nou discurs istoric, deseori presărat de noile clişee ideologice ale unui anti-comunism postcomunist, cercetătorii s-au oprit asupra rolului pe care l-au jucat serviciile secrete. Deschiderea arhivelor a declanşat un adevărat val de studii, dublat de memorii, deseori cu mesaje îndoielnice, scrise atît de victime ale regimului, cît şi de reprezentanţii săi, inclusiv ofiţeri ai poliţiei secrete” scrie EL. 

Procuratura Generală (PG) a anunțat ieri că  administratorul unei firme, specializată în comerţul cu flori, a fost trimis în judecată pentru evaziune fisacală a întreprinderii şi spălare de bani, ambele infracţiuni comise în proporţii deosebit de mari. Ziarul de Gardă a încercat să investigheze cine este administratorul firmei care livrează flori, trimis în judecată. 

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *