Timpul.md

Actualitate 3 Octombrie 2017 | 07:53

Revista presei: Dodon minte. Piața autohtonă ar fi invadată cu produse de import din UE

Una din consecințele negative pe care o vede președintele Igor Dodon după semnarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu UE este faptul că piața autohtonă este invadată cu produse de import din UE. O analiză comparativă a importurilor de acum 10 ani față de situația actuală arată că de fapt topul țărilor din care vin bunurile în Republica Moldova a rămas același. Diferența constă în faptul că în ultimii ani România a trecut pe primul loc în acest top, din 2007 fiind țară membră a UE, scrie moldnova.eu .

Federația Rusă salută realizarea unor importante proiecte sociale în Găgăuzia cu suportul Turciei a declarat ambasadorul rus Farit Muhametșin în legătură cu de vizitele ce s-au îndesit la Comrat al ambasadorului turc, Hulusi Kilik. Declarația a fost făcută în cadrul unei întâlniri pe care șeful misiunii diplomatice ruse a avut-o cu deputații din Adunarea Populară (legislativul regional – n.red.) din Găgăuzia, în replică la constatarea unuia dintre aceștia, Vitali Cebanu, care a spus că, în prezent, Turcia depune eforturi pentru ”investiții intensive în infrastructura autonomiei”, relatează radiochisinau.md.

Maia Sandu, președinta PAS, a declarat că partidul nu va participa la referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar, care va avea loc pe 19 noiembrie, anunță unimedia.info.

BNM a solicitat asistență tehnică de la FMI în domeniul politicii monetare, transmite moldova.org. Banca Națională a Moldovei (BNM) a fost vizitată, în perioada 28-29 septembrie, de Nils Oeyvind Maehle, economist superior în Departamentul piața monetară și piața de capital al Fondului Monetar Internațional (FMI). Acesta a avut mai multe întrevederi cu membrii Comitetului executiv și reprezentanții Departamentului politică monetară ai băncii centrale.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus