Timpul.md

11 August 2016 | 09:56

RIO: Alexandr Șpac locul V pentru Moldova

Până la moment, polițistul de frontieră Alexandr Șpac a reușit să înregistreze cel mai bun rezultat pentru Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la RIO. La probele de smuls și la aruncare, halterofilul moldovean a ridicat 155 de kg și respectiv 192 de kg. 

Anterior, arcașa Alexandra Mîrcă s-a situat pe locul 17. Tenismanul Radu Albot a fost eliminat din concurs în turul doi, iar înotătorii Alexei Sancov și Tatiana Chișcă au părăsit competiția în faza inaugurală.

În turneul de haltere va concura astăzi moldoveanca Natalia Prișcepa (75 kg).

Mîine, 12 august, vor evolua primii atleți moldoveni. Zalina Marghiev şi sora sa Marina Nichişenco vor concura în proba aruncarea ciocanului, iar Dimitriana Surdu - în cea de aruncare a discului. Pe 14 august Lilia Fisikovici va participa în cursa feminină de maraton.

Apoi Natalia Stratulat va concura în proba aruncarea ciocanului, iar Vladimir Letnicov la triplusalt. Pe 15 august va concura şi canotorul Serghei Tarnovschi. Peste o zi, Serghei Marghiev va intra în concursul masculin de aruncare a ciocanului. Prima luptătoare din Moldova care va concura la Rio este Mariana Cherdivară-Eşanu.

Ivan Emilianov va începe evoluţia la Jocurile Olimpice pe 18 august, cînd va participa în concursul masculin de aruncare a greutăţii.

Luptătorul Evgheni Nedealco va intra în competiție în ziua de 19 august, zi în care se vor alinia la start și canotorii. Sub drapelul moldovenesc, vor debuta la Olimpiadă fraţii ucraineni Serghei şi Oleg Tarnovschi, care vor concura în proba de canoe dublu.

La 20 august un alt moldovean naturalizat, britanicul Aaron Cook, va participa în concursul de taekwondo. În ultima zi a Jocurilor Olimpice vor evolua luptătorul Nicolae Ceban şi maratonistul Roman Prodius.

Lotul moldovean este alcătuit din 23 de sportivi.

Versiune completă web Înapoi sus