Timpul.md

ROMÂNIA 26 Septembrie 2021 | 15:07

ROMÂNIA : Ludovic Orban își lasă funcția de președinte al Camerei Deputaților lui Cîțu

 Ludovic Orban spune că luni dimineață la ora 9.00 îi va înainta lui Florin Cîțu demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților, el explicând că nu își depune demisia la secretariatul Camerei pentru că, dacă ar face asta, ar fi organizate imediat alegeri pentru acest post și ar exista riscul ca PNL să piardă această funcție și să fie ales cineva de la PSD, notează hotnews.ro.

"Eu sunt un om de onoare, nu mai există cale de întoarcere. Mâine dimineață, la ora 9.00, îi voi înainta președintelui partidului, Florin Cîțu, demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, pentru a decide el ce va face, când o va depune", a declarat Orban, duminică.

El a spus că vrea să rămână în funcție până când se va forma o majoritate parlamentară care să împiedice alegerea la șefia Camerei Deputaților a unui pesedist:
"Dacă ar fi alegeri mâine-poimâine, s-ar alege PSD la Camera Deputaților.

Acum există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei. Funcția trebuie să rămână unui deputat PNL.

Nu vreau să creez șansa să se aleagă Ciolacu (...)

Nu rămân la mâna lui Florin Cîțu. Este un gest firesc să las la latitudinea președintelui partidului să depună demisia când consideră că are majoritate parlamentară (...)

Eu nu fac cadouri PSD, din cauza asta demisia este la dispoziţia domnului Cîţu pentru a o opera în momentul în care avem majoritatea şi garanţia că Partidul Naţional Liberal va avea funcţia".

Întrebat dacă va demisiona în cazul care Florin Cîţu îi va cere să facă acest lucru în condiţiile politice actuale, în care nu există o majoritate stabilă, Orban a răspuns: "Cu siguranţă!”. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus