Ultima oră

Romania, Georgia si Azerbaidjan au semnat un parteneriat in domeniul gazelor lichefiate

 Cele trei parti au convenit ca proiectul sa fie numit "AGRI". "Compania va fi infiintata in urmatoarele luni si chiar de maine vom demara demersurile infiintarii. Avem cateva locatii pentru sediu, speram ca la inceputul lunii mai sa avem un punct de vedere comun legat de statut", a declarat Adriean Videanu, ministrul economiei, cu ocazia semnarii memorandumului. Potrivit acestuia, AGRI ar putea sa fie finalizat inaintea proiectului de transport gaze Nabucco. 

Memorandumul de intelegere a fost semnat de ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, ministrul Industriei şi Energiei din Republica Azerbaidjan, Natig Aliyev şi ministrul Energiei din Georgia, Alexander Khetaguri.

"Proiectul AGRI este complementar proiectului Nabucco, face parte din multitudinea de proiecte pe culoarul sudic, si Romania va insista sa fie unul dintre proiectele prioritate, inclusiv la nivelul Uniunii Europene", a spus Videanu.

"Astazi ne-am adunat si as numi semnarea acestui memorandum un evenimet istoric", a declarat la randul sau, ministrul Industriei şi Energiei din Republica Azerbaidjan, Natig Aliyev.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *