Timpul.md

Sport 19 Noiembrie 2020 | 01:16

România încheie Liga Națiunilor cu o remiză. Am urcat în urna 2 valorică pentru Cupa Mondială

 

Echipa națională a României a încheiat parcursul în Liga Națiunilor cu o remiză, scor 1-1, în Irlanda de Nord. România a terminat grupa pe locul 3 și a promovat în urna 2 valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Prima repriză a fost destul de ștearsă din partea ambelor echipe. România a avut o posesie mai bună, dar a tras o singură dată pe poartă în prima parte, prin Dennis Man.

În schimb, nord-irlandezii au jucat mult cu minge lungă și au ajuns rar la poarta noastră.

La pauză, jucătorii noștri au aflat că Serbia conduce la scor Rusia, iar acest rezultat făcea ca România să urce în Grupa II la tragerea la sorți pentru Cupa Mondială și cu un egal în Irlanda de Nord.

Din acest motiv, jucătorii români au intrat apatici pe teren în repriza secundă și s-au așezat în defensivă.

Nord-irlandezii au profitat, iar Boyce a deschis scorul în minutul 56, după o centrare din partea stangă.

România a revenit la viață abia după ce Rădoi a renunțat la sistemul cu trei fundași centrali, iar jocul a fost din ce în ce mai bun.

Egalarea a venit în minutul 81, când Bicfalvi a punctat din pasa ideală a lui Tănase.

După acest rezultat România a terminat grupa pe locul 3, cu 8 puncte. Clasamentul este următorul: 1. Austria 13p, 2. Norvegia 10p, 3. România 8p, 4. Irlanda de Nord 2p.

România a reușit totodată să urce în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus