Actualitate

România renunţă, pentru moment, la intrarea în Schengen

"După consultarea pe care am avut-o şi cu preşedintele Ioahannis, am cerut din nou amânarea, JAI cred că este săptămâna aceasta, am cerut amânarea, scoaterea de pe ordinea de zi, pentru că ştiam foarte clar că, în JAI, la intrarea în Schengen nu mai este ca la refugiaţi, cu vot majoritar, ci este cu vot unanim şi ştiam sigur cine va vota contra şi, dacă se va vota contra, practic se respinge. Asta este realitatea. Ce rost are să vorbim despre altceva? Nu este o realitate care are legătură cu situaţia internă din România", a spus Ponta, întrebat în legătură cu intrarea României în Schengen.

Ponta a susţinut că liderii PNL spun şi lucruri trăznite, cum ar fi că din cauza lui sau a lui Liviu Dragnea România nu este primită în Schengen, adăugând: "De unde or şti miniştrii de la JAI cine este Dragnea? ".

"Am văzut tot felul de trăzniţi care vorbesc că: Domnule, nu am intrat din cauza lui Ponta. Păi, ce, eu merg la Consiliul European? Merge domnul Iohannis. Nu cred că nu am intrat din cauza domnului Iohannis. Cred, pur şi simplu, că din motive de politică internă ale unor state din UE, din 2011 şi până azi, am tot fost amânaţi, probabil că vom mai fi şi în 2016. Vedeţi dumneavoastră sub preşedinţia olandeză că o să voteze să intrăm în Schengen? Mă îndoiesc, mai ales că Olanda a fost întotdeauna cea care a zis că votează contra. Vorbim de lucruri concrete, restul este politichie de Dâmboviţa că: ştim noi că este din cauza lui Ponta, că am auzit noi că este din cauza lui Dragnea. De unde or şti miniştrii de la JAI cine este Dragnea? Sunt tot felul de… mai spun şi lucruri trăznite liderii PNL", a adăugat Ponta.

El a mai spus că un singur stat se opune intrării României în Schengen şi că Guvernul a făcut tot ce se putea pentru atingerea acestui obiectiv, la fel şi preşedintele.

Întrebat câte state se opun aderării României la Schengen, Ponta a răspuns: "Unul, întrebaţi-l pe domnul preşedinte, care are relaţii foarte bune cu ţara respectivă".

sursa: gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *