Actualitate

Românii care produc legal opiu, la poalele Munţilor Trascău. Preţul cu care îl vând

La poalele Munţilor Trăscău, câţiva fermieri au investit în culturi de maci, plante căutate în industria alimentară, dar şi în cea farmaceutică. Din capsulele de mac alb se extrage opiul, pentru o gamă întreagă de medicamente.

Pentru că vremea a fost ploioasă, anul acesta, producătorii de mac estimează o recoltă dublă faţă de anul trecut. Odată cules, macul este păstrat în locuri răcoroase şi vândut apoi în pieţe cu 50 de lei kilogramul.

Pentru a putea cultiva mac, producătorii au nevoie de o autorizaţie specială pe care o obţin anual de la Direcţia Agricolă. Maiprecis,cultivatorii de canabis şi mac opiaceu autorizaţi au obligaţia de a însămânţa terenurile deţinute numai cu seminţe din soiurile înregistrate în Catalogul oficial al soiurilor şi hibrizilor de plante de cultură din România sau în Cataloagele Comunităţilor Europene, produse de unităţile autorizate de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, prin autorităţile teritoriale de control şi certificare a seminţelor.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *