Timpul.md

Actualitate 13 Mai 2015 | 08:22

Rușii pierd legătura cu realitatea și visează că sunt egali americanilor

Moscova este pregătită să reia cooperarea cu Washingtonul, însă doar pe baza egalitate, a anunţat marţi Ministerul rus de Externe, relatează agenţia rusă Sputnik în pagina electronică.

"Şefii diplomaţiilor (rusă şi americană) au avut o întrevedere sinceră şi extinsă asupra unei game largi de probleme de interes mutual", se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe publicat la finalul unei întrevederi, la Soci, între Serghei Lavrov şi John Kerry.

"Serghei Lavrov a subliniat că Moscova nu este responsabilă de criza actuală din relaţiile sale cu Washingtonul. Rusia este pregătită pentru o cooperare constructivă cu Statele Unite atât pe plan bilateral, cât şi pe scena internaţională, unde ţările noastre poartă o răspundere specială pentru securitatea şi stabilitatea la nivel global", se poate citi în comunicat.

Cooperarea între cele două ţări "este posibilă doar pe bază de egalitate şi dreptate", fără încercări de dictat sau coerciţie", dă asigurări diplomaţia rusă.

Secretarul de Stat american, John Kerry, s-a întâlnit marţi, la Soci, cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi cu preşedintele rus, Vladimir Putin. Potrivit şefului diplomaţiei americane, aceste întâlniri au vizat abordarea unor "dosare-cheie de pe agena internaţională, între care negocierile cu Iranul, situaţia din Siria şi conflictul din Ucraina".
 
Sursa: gandul.info

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus