Timpul.md

Sport 6 Noiembrie 2015 | 18:12

Rușii resping acuzațiile că ar fi dat mită fostului președinte al Federației internaționale de atletism

Federația rusă de atletism (FAR) a respins vineri „acuzațiile nefondate” privind presupusa mită plătită fostului președinte al Federației internaționale de atletism (IAAF), Lamine Diack, pentru a ascunde cazurile pozitive de dopaj. 

„FAR respinge orice acuzații nefondate”, se afirmă într-o declarație a Federației de la Moscova, care a fost informată în legătură cu investigațiile Agenției Mondiale Antidoping și Comisiei de Etică a IAAF, manifestându-și disponibilitatea de a coopera cu ele, precizează agenția EFE.

Comunicatul precizează că FAR „a acționat mereu în conformitate cu normele dreptului rus și internațional” și „va reprezenta și apăra interesele atletismului și ale atleților ruși”.

Conform secretarului general al FAR, Mihail Iakovlevici, această declarație confirmă poziția fermă a Federației ruse de a "lupta împotriva utilizării în sport a substanțelor și metodelor interzise".

Senegalezul Diack, în vârstă de 82 ani, și consilierul său juridic, Habib Cisse, sunt anchetați în Franța pentru corupție, fiind acuzați că ar fi acceptat mită din partea Federației ruse de atletism în schimbul acoperirii cazurilor de dopaj ale atleților ruși. 

Sursa: agerpres.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus