Timpul.md

Internațional 7 Aprilie 2020 | 08:21

RUSIA / O doctoriță a fost reținută și amendată pentru că a acuzat statul că ASCUNDE epidemia de coronavirus

 

Anastasia Vasilieva, șefa unui sindicat al doctorilor care a criticat răspunsul autorităților în fața pandemiei a fost arestată și amendată vineri, 3 aprilie, în timpul unei deplasări pentru a verifica dotarea unor spitale de provincie.

Sindicatul ei de medici Alianța doctorilor (Альянс врачей) se află de mult în vizorul autorităților, întrucât este sprijinit de principalul opozant al lui Putin, Aleksei Navalnîi. Unul din colegii Anastasiei Vasilieva a postat pe Twitter imagini ale arestării, spunând că ea a leșinat din pricina tratamentului brutal și că felul în care ea a fost arestată este “fascism adevărat”.

În final, Vasilieva a primit o amendă (pentru nerespectarea regimului izolării) și a fost eliberată, însă Amnesty International a condamnat arestarea ei, spunând că "este uluitor că autoritățile din Rusia par a se teme de critici mai mult decât de pandemia COVID-19."

Intr-un interviu cu Europa Liberă (Radio Svoboda) pe 20 martie ea spusese că „autoritățile mint și nu vor să se afle starea dezastruoasă a sistemului medical.”Europalibera
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus