Timpul.md

CSI / Rusia 24 Noiembrie 2021 | 06:11

RUSIA: 700 de angajați nevaccinați au fost concediați într-o regiune din estul țării

 În ţinutul Primorie, din Rusia, aproximativ 700 de angajați din diverse întreprinderi, care nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, au fost concediaţi.

”Cel puțin 700 de angajați ai întreprinderilor din Primorie au fost concediaţi oficial de la locul de muncă pentru că nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului sau nu au acte justificative care să certifice faptul că au trecut prin boală sau nu au voie să se vaccineze, potrivit Federației Sindicatelor din Primorie.

În Primorie a fost introdusă vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru lucrătorii din sectoarele servicii, instituţii publice, operatori economici, locuințe și servicii, servicii publice, din sectorul industrial şi altele. Autoritățile au raportat că, din 15 noiembrie, în regiune vor începe să-i concedieze pe acei angajați care nu s-au vaccinat cu prima componentă, iar, din 15 decembrie, pe cei care nu s-au vaccinat cu cea de-a doua doză de vaccin.


”Aproximativ 700 de cetăţeni din Primorie au fost concediați de la locul de muncă pentru că nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 – acestea sunt datele monitorizării sindicarelor. Dar cifra reală poate fi mult mai mare, deoarece această informație este doar de la acele întreprinderi în care există organizații sindicale”, se specifică în comunicatul remis de Federația Sindicatelor din Primorie. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus