Actualitate

Rusia a livrat Siriei un sistem de rachete S-300

Moscova şi-a anunţat intenţia de a furniza sisteme S-300 regimului de la Damasc pe 24 septembrie, după ce apărarea antiaeriană siriană a doborât un avion rusesc în timpul ripostei la un atac aerian israelian.

Israelul şi-a exprimat regretul faţă de moartea echipajului rusesc, format din 15 militari, dar a susţinut că incidentul a fost provocat de incompetenţa sirienilor. Marţi, ministrul israelian al educaţiei, Naftali Bennet, membru al cabinetului de securitate al premierului Benjamin Netanyahu, a insistat că Israelul nu şi-a modificat politica de securitate şi va continua să atace forţele susţinute de Iran: „Nu vom permite Iranului să deschidă un al treilea front împotriva noastră. Vom acţiona după necesităţi”, a declarat el.

După anunţul din septembrie privind intenţiile Rusiei, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a declarat că Statele Unite consideră desfăşurarea rachetelor S-300 în Siria „o greşeală gravă”, care va duce la „o escaladare semnificativă” a tensiunilor din regiune. Cu toate acestea, militarii americani vor rămâne în Siria atâta timp cât Iranul va avea trupe în afara graniţelor proprii, a arătat el.

paginaderusia.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *