Timpul.md

Actualitate 24 August 2016 | 10:56

Rusia a pierdut apelul împotriva suspendării de la Jocurile Paralimpice 2016

Rusia a pierdut apelul împotriva suspendării sale de la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro din cauza sistemului organizat de dopaj, a anunțat Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, scrie AGERPRES.

Decizia de a exclude întreaga echipă a Rusiei de la Jocurile Paralimpice 2016 a fost luată inițial pe 7 august de Comitetul Internațional Paralimpic (IPC), astfel că delegația de 250 sportivi ruși vor lipsi de la evenimentul găzduit de Rio între 7 și 18 septembrie.

TAS a precizat că IPC nu a încălcat nicio normă procedurală în luarea sancțiunii care împiedică Rusia să participe la Jocurile Paralimpice.

IPC a fost mai drastic decît CIO, care a permis totuși sportivilor ruși, cu excepția atleților, să participe la JO 2016, lăsînd federațiile internaționale să ia o decizie de la caz la caz.

Agenția Mondială Antidoping (AMA-WADA) a descoperit că guvernul Rusiei și un serviciu de securitate se implicau de ani de zile în mușamalizarea a sute de cazuri de dopaj din sporturile olimpice și de la concursurile paralimpice. Rusia susține că decizia IPC are substrat politic și va sancționa zeci de sportivi nevinovați.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus