CSI / Rusia

Rusia încearcă să blocheze dinspre mare oraşul Mariupol

"Credem că ruşii minează apele din zona portului pentru a bloca, pe de o parte, oraşul dinspre mare, iar, pe de altă, pentru a submina componentă economică şi infrastructură regiunii", a afirmat el.

Potrivit informaţiilor preliminare, la originea deflagraţiei a fost o mină subacvatică. "Nu excludem că această să fi fost detonată la trecerea unui vas de pescuit ucrainean. Investigăm acum acest caz. În apropiere de locul deflagraţiei a fost observată o nava rusească", a spus oficialul SBU. "Această explozie reprezintă un simptom al faptului că Rusia încearcă să blocheze Mariupol dinspre mare’, a subliniat Lubkivsky. El a relatat despre sporirea prezenţei militare ruse în teritoriile ocupate temporar în estul Ucrainei. "Are loc o relocare de trupe, de întărire a poziţiilor", a spus el.

Lubkivsky a afirmat că există semne că Rusia intenţionează sau se pregăteşte de ostilităţi active. În plus, a mai spus oficialul SBU, teroriştii şi diversioniştii, aşa cum îi numeşte Kievul pe rebelii separatişti, extind geografia acţiunilor lor în Ucraina, în special, la Kiev, Mariupol, Rubejnoe şi Vinnita.

De asemenea, responsabilul ucrainean a indicat că în zona controlată de separatişti sunt create tabere de antrenament, asigurând că SBU va face publică o harta pe care vor fi indicate locurile unde sunt amplasate aceste tabere.

Şi secretarul general al OSCE, Lamberto Zannier, a avertizat în legătură cu posibilitatea unui atac militar asupra Mariupol, relatează Interfax-Ukraina.

"Mariupol este zona în care tirurile sunt cele mai intense. Ar putea să fie pregătirea înainte de o operaţiune militară", – a spus el miercuri la Bruxelles. "Situaţia este extrem de polarizată şi favorizează un nou conflict", a apreciat secretarul general al OSCE, evocând un adevărat război mediatic în estul Ucrainei.

Continuă închiderea unor canale tv în regiune, iar activitatea jurnaliştilor este obstrucţionată, a mai indicat el.

sursa: unian.net/hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *