Ultima oră

Rusia intentează proces directoarei Bibliotecii de Literatură Ucraineană din Moscova, acuzată că ar fi răspândit literatură interzisă

Natalia Sharina este acuzată că ar fi răspândit literatură interzisă, fiind învinuită de extremism, în urma percheziţiei Bibliotecii de Literatură Ucraineană din Rusia care a avut loc în anul 2015, încă de atunci, Sharina se află în arest al domiciliu.

În cadrul procesului, aceasta a negat acuzaţiile, avocatul său declarând postului BBC că procesul Nataliei Sharina este motivat politic.

Directoarea Bibliotecii de Literatură Ucrainează din Moscova este acuzată de asemenea că ar fi delapidat fondurile bibliotecii.

Potrivit avocatului acesteia, există martori care declară că ar fi văzut ofiţeri de securitate care plasau cărţi interzise în interiorul rafturilor bibliotecii în momentul percheziţiei care a avut loc în octombrie 2015.

Relaţiile dintre Moscova şi Kiev s-au deterioat după ce Rusia a anexat Crimeea şi forţele pro-ruse au preluat puterea în anumite zone din estul Ucrainei în 2014.

"Nu este o coincidenţă faptul că a fost percheziţionată o bibliotecă ucraineană, şi nu una bielorusă sau cazacă", a adăugat avocatul Nataliei Sharina.

Procesul a fost suspendat pentru o perioadă de de trei săptămâni, iar Natalia Sharina va rămâne în continuare în arest la domiciliu. Acesteia îi este interzis să vorbească în mod direct cu jurnaliştii.

În cazul în care va fi găsită vinovată, Sharina riscă peste zece ani în închisoare.

Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *