Timpul.md

Actualitate 20 Februarie 2021 | 07:20

Rusia lui Putin, pe urmele României lui Nicolae Ceaușescu

 După o perioadă de inflație și creșteri mari ale prețurilor alimentelor, creșteri care se anunță că vor continua în perioada care urmează, situația din Rusia nu arată deloc bine pentru rușii de rând. Conform datelor Rosstat, în primele cinci săptămâni ale anului 2021 prețul mediu al kilogramului de cartofi a crescut cu 40% față de aceeași perioadă a anului trecut, cel al morcovilor a crescut cu 34%, prețul roșiilor cu 20%, iar ceapa cu 10%.

 Încercările de plafonare a preturilor și orice alte soluții gândite de Moscova nu au reușit să pună punct situației acesteia, astfel că politicienii ruși au început să se gândească serios la introducerea rațiilor alimentare distribuite cu cardul. Camera Conturilor a propus deja introducerea cardurilor alimentare pentru rușii cu venituri mici, iar membrii Camerei Publice au propus cardurile de rație și mesele sociale pentru săraci din decembrie 2020. Potrivit șefei comisiei Camerei Publice pentru dezvoltarea complexului agroindustrial Yulia Ogloblina, o astfel de măsură este necesară astăzi în țară, numai că nu poate fi pusă în aplicare fără aprobarea Kremlinului. La ultima întâlnire cu șefii fracțiunilor Dumei de Stat, președintele Putin a spus că e posibilă luarea în considerare a introducerii cardurilor pentru rațiile alimentare.

"Certificatele alimentare - am discutat deja acest lucru și am instruit guvernul să vorbească despre acest subiect. Există avantaje, dar există și anumite probleme care trebuie rezolvate. Dar cu siguranță vă puteți gândi serios la acest lucru. În opinia mea, acum s-ar putea să nu fie la fel de relevantă măsura cum ar fi fost la apogeul epidemiei. Dar totuși, puteți vorbi", a spus președintele rus.

https://en.newizv.ru/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus