Ultima oră

Rusia minimizează impactul boicotării JO de la Soci de către mai mulţi lideri occidentali

Preşedintele Comitetului naţional olimpic rus, Aleksandr Jukov, a apreciat astfel că absenţele unor conducători mondiali la ceremonia de deschidere a JO de la Soci la 7 februarie nu vor avea un impact prea mare asupra competiţiei în sine. ”Aceasta nu va afecta în nicio manieră Jocurile şi nici nu le va scădea importanţa”, a declarat Jukov pentru agenţiile de presă ruse.

”Jocurile Olimpice sunt o competiţie pentru atleţi, iar restul sunt aspecte secundare. Interesul este pentru competiţia în sine şi nu pentru a şti dacă 20 sau 30 de lideri vor fi prezenţi”, a explicat el, potrivit aceleiași surse, citată de Agerpres.

Săptămâna trecută, preşedintele SUA Barack Obama i-a desemnat în fruntea delegaţiei americane pe doi foşti sportivi, fostul patinator Brian Boitano şi fosta jucătoare de tenis Billie Jean King, care şi-au recunoscut public homosexualitatea, pentru a reacţiona faţă de o lege rusă ce interzice orice fel de ”propagandă gay” în faţa minorilor.

În ceea ce-i priveşte, preşedintele francez Francois Hollande şi premierul britanic David Cameron au decis, alături de alţi lideri europeni, să nu asiste la ceremonia de deschidere a JO. Aceste decizii de boicotare au fost salutate de Nadejda Tolokonikova, una dintre membrele Pussy Riot ce luptă pentru apărarea drepturilor omului în Rusia, ieşită recent de la închisoare.
 
Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *