Actualitate

Rusia ridică embargoul la carnea din R. Moldova

Astfel, companiile Mistor-Bras din Niscani, Călăraşi şi Tehnostel Car din Hînceşti, au obţinut dreptul de a livra în Rusia carne de vită, de porc, oaie şi de cal.

Decizia a fost luată după examinarea rezultatelor analizelor prezentate de partea moldovenească privind eliminarea încălcărilor identificate în urmă inspecţiei efectuate de medicii sanitar-veterinari din Rusia, precizează instituţia de la Moscova.

Pe 27 octombire 2014, Rusia a impus embargo la importul de produse din carne din R. Moldova. Atunci, motivul invocat a fost depistarea unor cazuri de livrare din R. Moldova a „unor loturi de carne de origine necunoscută, nesigură din punct de vedere veterinar şi sanitar”. În urmă deciziei, ministrul Economiei de atunci, Vasile Bumacov, declarase: "Interzicerea importului cărnii din R. Moldova şi al produselor derivate pe piaţă rusă nu are nimic comun cu agricultură, cu veterinăria, cu întreprinderile noastre. Este o chestiune politică", respingând acuzaţiile precum că în ţară noastră nu există un control al calităţii produselor.

sursa: protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *